Pagina 3 van 18
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: wo 26 jan 2022, 08:54
door GJ57
Wanderlust schreef: βdi 25 jan 2022, 18:27
Vreemd dat ze in zo'n zaak lekkere garnaalkroketten hebben.
Hier vanavond aardappelen, veldsla met witte bonen in zelfgemaakte vinaigrette en kalkoenschnitzel
Aan de A1 vlak voor Oldenzaal zit ook een wegrestaurant waar je de heerlijkste dingen kunt eten. Dus echt vreemd is het niet blijkbaar.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: wo 26 jan 2022, 14:08
door HenkD
Gisteravond een van mijn vele favorieten; Oerhollands
Procureurlapje met aardappelen, rodekool en jus. Heerlijk. Verheug me nu al op het prakkie

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: wo 26 jan 2022, 15:50
door janneke
HenkD schreef: βwo 26 jan 2022, 14:08
Gisteravond een van mijn vele favorieten; Oerhollands
Procureurlapje met aardappelen, rodekool en jus. Heerlijk. Verheug me nu al op het prakkie
Smakelijk Henk
Vanavond schaft de pot hier Zweedse balletjes, roomsaus van rode bessen en wortelpuree... eclair als toetje.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: do 27 jan 2022, 01:24
door Jos
Ben ook benieuwd wat jullie als lunch serveren. Ik probeer daar altijd iets bijzonders van te maken. Vandaag was het confit de canard. Helaas niet zelf klaargemaakt. Daar wa te weinig tijd voor. evengoed lekker. gezien het tijdstip zonder witte wijn.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: do 27 jan 2022, 09:38
door GJ57
Jos schreef: βdo 27 jan 2022, 01:24
Ben ook benieuwd wat jullie als lunch serveren. Ik probeer daar altijd iets bijzonders van te maken. Vandaag was het confit de canard. Helaas niet zelf klaargemaakt. Daar wa te weinig tijd voor. evengoed lekker. gezien het tijdstip zonder witte wijn.
Mag ik bij jullie komen wonen (alleen voor de lunch dan ?

) Het extreemste wat wij tussen de middag thuis doen is een afbakbroodje maken met een gebakken ei. Anders is het gewoon twee bruine boterhammen met kaas / kip/ kalkoen. Ik zag trouwens net rosbief in de koelkast liggen voor vanmiddag. Ook niks mis mee hoor maar confit de canard is dan toch wel anders.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: do 27 jan 2022, 09:41
door GJ57
Vandaag eten we heek met mediterrane paprikastoof, olijven en gebakken aardappelen. (voor de kenners onder u ja dit is ook weer een Hello Fresh)
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: do 27 jan 2022, 10:18
door NanMar
Jos schreef: βdo 27 jan 2022, 01:24
Vandaag was het confit de canard. Helaas niet zelf klaargemaakt.
Als ik op zakenreis ben in Frankrijk koop ik altijd een paar van die grote blikken met 4 of 5 stukken canard erin. Een bekende van mij hier uit de buurt, heeft ca. 25 jaar in Frankrijk gewoond, maar kende het niet. Omdat hij mij steeds een boodschappenlijstje meegaf, heb ik voor hem eens spontaan confit de canard meegenomen. Sindsdien staat dat ook steeds op het lijstje...
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 01:11
door Lucha
Heerlijk uit eten geweest met collegas. Heb daar lekkere sliptongen op
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 02:31
door HenkD
Heerlijke snert dag gehad met een plak vers eigengebakken brood.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 10:27
door Bart998
Hmmm snert

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 11:30
door Frans64
HenkD schreef: βza 29 jan 2022, 02:31
Heerlijke snert dag gehad met een plak vers eigengebakken brood.
Niet verkeerd,een van mijn favorieten
De kans is groot dat het vanavond een ouderwetse Chinees wordt. Laatste keer is al een maand of 6 geleden,dus het gaat weer eens tijd worden.
Sambal wegspoelen met een biertje

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 12:25
door RaCa
NanMar schreef: βdo 27 jan 2022, 10:18
Jos schreef: βdo 27 jan 2022, 01:24
Vandaag was het confit de canard. Helaas niet zelf klaargemaakt.
Als ik op zakenreis ben in Frankrijk koop ik altijd een paar van die grote blikken met 4 of 5 stukken canard erin. Een bekende van mij hier uit de buurt, heeft ca. 25 jaar in Frankrijk gewoond, maar kende het niet. Omdat hij mij steeds een boodschappenlijstje meegaf, heb ik voor hem eens spontaan confit de canard meegenomen. Sindsdien staat dat ook steeds op het lijstje...
In Rijssel is een luxe delicatesse die deze huisbereid verkoopt in wegrotten.
De Albert Hein verkoopt het ook in blik.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 12:57
door janneke
En vanavond word het- Boomstammetje met mosterdsaus, geroosterde witte kool met natuuraardappelen. Lekker Orval biertje erbij...

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 13:32
door Bowmore
Zou RaCa weckpotten bedoelen?

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 15:11
door Lucha
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ik vind wegrotten ook wel wat hebben. Weet alleen niet of het daarna nog wel lekker is.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 15:38
door Bowmore
Lucha schreef: βza 29 jan 2022, 15:11
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ik vind wegrotten ook wel wat hebben. Weet alleen niet of het daarna nog wel lekker is.
Een soort van fermenteren denk ik dan

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 16:26
door moppetoet2
De AH in Vinkhuizen (Groningen) verkoopt de confit de canard niet meer. Wel balen, ik wil voor gasten altijd twee blikken op voorraad hebben omdat je nooit zeker weet hoeveel bouten erin zitten.
Ik zal eens naar andere AH's gaan. De delicatessenzaak in de Oude Boteringestraat (Groningen) verkoopt het wel, maar die is tien euro duurder, bijna twee keer zo duur.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 16:50
door NanMar
@ RaCa
Mij was niet duidelijk wat je met wegrotten bedoelde en wilde ik het je vragen, maar verderop las ik dat bowmore het ontcijfert had
Vroeger, toen ik nog in NL woonde reed ik altijd via Rijssel naar Frankrijk. Sinds ik in Oostenrijk woon heb ik die route niet meer gereden. Ik rij meestal bij Straatsburg of Mulhouse over de grens, soms SaarbrΓΌcken. Maar confit de canard kun je bij zowat elke supermarkt in Frankrijk kopen, zelfs bij de discounters. Prijzen liggen zo ongeveer tussen β¬8 en β¬12 (met uitschieters naar boven voor zgn. "premiummerken"), meestal met 5 stukken erin.
Als ik in NL ben staan er andere dingen op mijn boodschappenlijstje: o.a. beschuit, brood, kosterworst (niet in plastic verpakking maar in rood netje), drop (hoewel we hier ook de Action hebben met een klein dropassortiment), vla...
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 18:58
door Jos
moppetoet2 schreef: βza 29 jan 2022, 16:26
De AH in Vinkhuizen (Groningen) verkoopt de confit de canard niet meer. Wel balen, ik wil voor gasten altijd twee blikken op voorraad hebben omdat je nooit zeker weet hoeveel bouten erin zitten.
Ik zal eens naar andere AH's gaan. De delicatessenzaak in de Oude Boteringestraat (Groningen) verkoopt het wel, maar die is tien euro duurder, bijna twee keer zo duur.
Hier bij de Deka markt zijn er acties. Geen idee wat ze kosten.
Je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Of sousvide of in de oven. kun je ook nog wat kruiden toevoegen. De truc is langzaam garen in ganzezet en dat heb je nog van de vorige keer. Beheers je het dan kun ook duif, gans of andere vogels garen.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 19:25
door RuudM
Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 20:15
door RaCa
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ja dat bedoel ik, probleem met autocorrect.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 20:56
door RuudM
RaCa schreef: βza 29 jan 2022, 20:15
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ja dat bedoel ik, probleem met autocorrect.
Daarom heb ik overal de autocorrect uitstaan. Als je een beetje van woordgrappen houdt heb je er meer last dan gemak van.
Toen ik met mijn moeder naar de nier-specialist was geweest bleek dat ik nog niet alle autocorrect uit had staan. Gelukkig lees ik altijd voor verzenden de mail nog eens door. Had de autocorrect nefroloog vervangen door necroloog. Is nu erg grappig, maar niet als ik zonder te controleren op verzenden had geklikt.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: za 29 jan 2022, 22:22
door RaCa
RuudM schreef: βza 29 jan 2022, 20:56
RaCa schreef: βza 29 jan 2022, 20:15
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ja dat bedoel ik, probleem met autocorrect.
Daarom heb ik overal de autocorrect uitstaan. Als je een beetje van woordgrappen houdt heb je er meer last dan gemak van.
Toen ik met mijn moeder naar de nier-specialist was geweest bleek dat ik nog niet alle autocorrect uit had staan. Gelukkig lees ik altijd voor verzenden de mail nog eens door. Had de autocorrect nefroloog vervangen door necroloog. Is nu erg grappig, maar niet als ik zonder te controleren op verzenden had geklikt.
De uitvinder van de autocorrect is overleden: : Restaurant in Peace"
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 01:13
door Jos
RuudM schreef: βza 29 jan 2022, 19:25
Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
Leuk Ruud,
het is fraaie manier van garen die je voor veel ingredienten kunt gebruiken. Bovendien alle rust. Zelf vacumeer ik de zakjes vooraf zodat de smaken er iets beter intrekken.
Sommige moderne inductieplaten hebben die mogelijke om de temp meestal grofweg in te stelen. Het kan ook in een oven of met een sousvide verwarmer. Kotsen iets rond de 85 euro. Die werken zelf met 1/10 graag nauwkeurig. Ook de Thermomix heeft een sous-vide mogelijkheid.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 11:00
door RuudM
Jos schreef: βzo 30 jan 2022, 01:13
RuudM schreef: βza 29 jan 2022, 19:25
Vanavond voor het eerst een zalmfilet in de multicooker sous-vide klaargemaakt. Dat is toch wel een hele andere smaaksensatie en zeker voor herhaling vatbaar. In een diepvrieszakje doen met wat kruiden (de lucht er zoveel mogelijk uitknijpen), drie kwartier in het 50-graden water en daarna nog even kort op de huid bakken.
Leuk Ruud,
het is fraaie manier van garen die je voor veel ingredienten kunt gebruiken. Bovendien alle rust. Zelf vacumeer ik de zakjes vooraf zodat de smaken er iets beter intrekken.
Sommige moderne inductieplaten hebben die mogelijke om de temp meestal grofweg in te stelen. Het kan ook in een oven of met een sousvide verwarmer. Kotsen iets rond de 85 euro. Die werken zelf met 1/10 graag nauwkeurig. Ook de Thermomix heeft een sous-vide mogelijkheid.
Ik had het slowcooken al ontdekt en stoom altijd de aardappelen en groente ipv die te koken. Toen kwam ik een multicooker tegen die de temperatuur op 5 graden nauwkeurig en een langere tijd in kunt stellen. Handig ding waarin je ook kunt slowcooken en stomen. Waarschijnlijk een Oost-Europees ding, want de handleiding is alleen in het Engels (in een ongelofelijk klein lettertype). Maar het werkt erg simpel: temperatuur en tijd instellen of een preset gebruiken.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 11:22
door Jos
RuudM schreef: βzo 30 jan 2022, 11:00
Ik had het slowcooken al ontdekt en stoom altijd de aardappelen en groente ipv die te koken. Toen kwam ik een multicooker tegen die de temperatuur op 5 graden nauwkeurig en een langere tijd in kunt stellen. Handig ding waarin je ook kunt slowcooken en stomen. Waarschijnlijk een Oost-Europees ding, want de handleiding is alleen in het Engels (in een ongelofelijk klein lettertype). Maar het werkt erg simpel: temperatuur en tijd instellen of een preset gebruiken.
voor slow cooken en sous vide is 5 graden verschil soms wel veel als je kijkt naar de temperatuurtabellen. Maar het klinkt als een moi ding. Stomen is ook een perfecte methode. dat zit bij ons in de oven. De thermomix is een veelzijdig keuken hulp waar al deze functies inzitten. Helaas wel aan de prijs maar dan heb je wel een pracht machine met heel veel functies.
Jos
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 13:20
door HenkD
Lucha schreef: βza 29 jan 2022, 15:11
Bowmore schreef: βza 29 jan 2022, 13:32
Zou RaCa weckpotten bedoelen?
Ik vind wegrotten ook wel wat hebben. Weet alleen niet of het daarna nog wel lekker is.
Edele rotting; Voor de Fransen
Pourriture Noble , in Duitsland
Edelfaule. Vooral bij druiven door een zeer specifieke schimmel. Geeft een aromatische zeer zoete dessertwijn.
Ook fermentatie is ook een soort rottingsproces! Denk bijvoorbeeld aan zuurkool.
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 22:19
door Wanderlust
Frietjes van de frituur, ragouzi, mini loempia, tako, chicken fingers, frikandel, kippenboutjes, grote brochette stoofvleesaus
Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 22:25
door Bowmore
Vandaag geen inspiratie.
Chinees gehaald, dat doen we de volgende keer bij een ander restaurant, de Babi Pangang was zo vet...bah

Re: Wat schaft de pot?
Geplaatst: zo 30 jan 2022, 23:36
door moppetoet2
Ik wilde eigenlijk Chinees halen, maar heb nog veel verse groente in de schuur.
Aardappels, sla, maΓ―s, tomaatjes, tonijn en sprot uit blik, gekookt eitje.